In verband met vakantie wordt je bestelling na 18 augustus 2021 verstuurd.

 

Deze underquilt heeft een 3/4 maat waardoor deze lichter is met een lager pakvolume. Als het nodig is, leg je een zitmatje of een jas onder je voeten om daar isolatie te krijgen.

De underquilt is 140cm lang; omdat je diagonaal in een hangmat slaapt liggen bij een lengte van +- 180cm alleen je hoofd en een stukje van je voeten buiten de isolatie.

Ik heb de breedte breder gehouden dan standaard 3 seizoenen quilts zodat je meer bescherming aan de zijkant hebt.
De materialen zijn gekocht in de VS en Duitsland. De isolatie is climashield apex met een onder temperatuur van -5 graden.

De underquilt is voorzien van een primaire en secundaire ophanging uit één stuk. Hierdoor heeft de underquilt alleen de noodzakelijke hardware en elastiek.
Aan het hoofd- en voeteneinde zit een tunnel met elastiek om de underquilt dicht te snoeren om je lichaamswarmte te bewaren.

De underquilt is zowel met de groene zijde als met de blauwe zijde aan de buitenkant te gebruiken.

Tijkmateriaal is HyperD 1.1 oz van ripstopbytheroll
Olive green buitentijk
Maroccan blue binnentijk
140x130 cm
690 gram
Inclusief propzak (niet afgebeeld)Hangmat 3/4 underquilt

Uitverkocht

Chairquilt voor Helinox en Alite kampeerstoelen


Tijdens de koudere seizoenen koel je af als je stil zit. Je kent het wel; je zit bij het vuur en ieder kwartier sta je even op om je achterkant op te warmen. Als een menselijke rotisserie.

Een avond buiten zitten met een warme rug is heerlijk; deze chairquilt is handgemaakt om je warm te houden. De kwaliteitsmaterialen zoals de ripstop stof, stevig duurzaam elastiek en Climashield Apex isolatie zijn zorgvuldig gekozen. De isolatie is synthetisch waardoor de chairquilt geen hinder ondervindt van regen of dauw.

Deze serie chairquilts zijn gemaakt van een oude cargo parachute! Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk materiaal te (her)gebruiken en de parachute is uitstekend geschikt om in de chairquilt te gebruiken.
Voor onze eigen kampeertrips heb ik twee chairquilts gemaakt waar een door defensie gerepareerd stuk in zit. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk materiaal te (her)gebruiken en de parachute is uitstekend geschikt om in de chairquilt te gebruiken.

Uiteraard zorg ik ervoor dat de stof geheel gaaf is; geen halen, scheuren of gaatjes. De gerepareerde stukken laat ik zitten omdat deze geen afbreuk doen aan de functionaliteit en zodat je ziet dat het een reclaimed materiaal is.


De chairquilt wordt geleverd met propzak en is tot ongeveer één derde samen te proppen om het pakvolume te verkleinen. 's Nachts gebruik ik mijn chairquilt als kussen.

Specificaties:
Handgemaakt (Thuis, in Boxtel. Aan de eettafel)
Temperatuurbereik (conservatieve schatting): -2 graden celsius
Gewicht: +- 200 gram
Pakmaat: 30x16x10
Tijk: ripstop nylon
Kleur: coyote 
Isolatie: Climashield Apex
Inclusief propzak

Geschikt voor:
Helinox Chair one
Helinox Chair zero
Helinox Ground chair
Alite Monarch
Alite Mayfly